joi, 7 februarie 2013

Diego Maradona si Napoli

De dimineata, la tv, am vazut o stire referitoare la Maradona si razboiul sau cu fiscul italian. Aflat in Dubai, acesta a tinut o conferinta de presa pentru o televiziune italiana.
"Nu am înşelat fiscul. Jucam fotbal şi erau alţii care au semnat în locul meu. Nu mi-e teamă să mă întorc în Italia, iar fiscul va trebui să prezinte dovezi pentru acuzaţiile aduse. Nu am semnat nimic Adevăraţii vinovaţi sunt liberi şi pot merge liniştiţi la Napoli, în schimb eu nu, şi nu este corect", a spus Maradona.
“Vreau sa ma intorc in Italia ca un gentleman pentru ca nu am furat niciodata nimic”
Nu sunt microbista, dar am fost la Napoli si am ramas uimita de cultul pe care napoletanii il au pentru Maradona, chiar si acum.
Pentru cei, ca mine, ce nu stiau de legatura lui Maradona cu Napoli, cateva informatii.
In 1984 a fost transferat în Italia la SSC Napoli. Maradona a jucat la Napoli in 259 de meciuri si a inscris 115 goluri. Napoli a castigat de doua ori titlul de campioana a Italiei in 1987 si 1990, Maradona fiind cel mai bun jucator al echipei.
Si acum se ne intoarcem la Napoli cel vazut cu ochii mei.
Plimbarea prin oras a fost destul de scurta si am dorit sa prind cat mai mult din aerul si viata acestui oras tumultos. Am ales sa ne plimbam pe stradutele vechi, inguste si foarte aglomerate din centrul vechi. In mai multe locuri am vazut adevarate altare ridicate in cinstea marelui Maradona.



Normal, n-am putut rata ocazia de a ma fotografia cu marele Maradona



Este prezent si pe tricouri



Si ca fundal sonor, una dintre multele melodii dedicate idolului Maradona de catre fanii napoletani.
http://mp3bear.com/the-fans-of-ssc-napoli-maradona-non-perdona

Repet nu sunt nici fan, nici microbista, dar am fost impresionata de dragostea si cinstea pe care i-o acorda napoletanii.