vineri, 3 iulie 2015

Casa Poporului

Casa Poporului a fost denumirea initiala a acestei imense cladiri. Acum se numeste Palatul Parlamentului.
Construita in anii '80, Casa Poporului are inscrise trei recorduri in World Records Academy, pentru cea mai mare, cea mai grea si cea mai scumpa cladire administrativa din lume.

Arhitectura Casei Poporului are un stil nedefinit, un amestec de stiluri, neoclasic, stalinist, placut de unii, hulit de altii, dar cu certitudine, impresionanta prin dimensiuni.



Cladirea are aproximativ 1000 de incaperi, dintre care 440 birouri, peste 30 de sali si saloane, 4 restaurante, 3 biblioteci, 2 parcari subterane si o sala de concerte.





Are o suprafata totala de 330 000 mp. S-a folosit un milion de metri cubi de marmura. Are 9 nivele la suprafata si 9 in subteran. Ultima estimare, din 2006, arata ca ar fi costat circa 4 miliarde de dolari construirea sa.



In Piata Constitutiei, aflata in fata Palatului Parlamentului, au loc concerte. Ultimul si cel mai de succes a fost concertul Andre Rieu.



Intre Piata Unirii si Palatul Parlamentului, pe Bulevardul Libertatii, sunt mai multe fantani arteziene. Noaptea acestea sunt colorate.




Have a nice time with Weekend Reflection.

4 comentarii:

  1. Amazing reflection... the architecture is stunning...

    RăspundețiȘtergere
  2. Fabulous reflections.Loved the night shots also. Have a lovely weekend.

    RăspundețiȘtergere
  3. What an impressive edifice, and the reflection photos are very creative!

    RăspundețiȘtergere
  4. What a majestic building, so gorgeous. And the reflections is truly spectacular.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita si comentariile voastre!