joi, 30 iulie 2015

Hibiscus sau trandafirul japonez

Hibiscus este o planta tropicala si subtropicala, ce provine din China si din estul Asiei.
Datorita florilor mari, care sunt de obicei rosii, mai poarta si numele de trandafir japonez.
Este floarea nationala a Malaeziei.

Exista o mare varietate de plante hibiscus. Pot avea atat florile cat si frunzele diferit colorate.
A fost prima data cand am vazut acest tip de hibiscus, frumusetea florilor e depasita de frumusetea frunzelor atat de frumos colorate.


Vizitand sera am descoperit o mare varietate de hibiscus si am fost incantata de coloritul lor.


Florile de hibiscus sunt comestibile. Din ele se prepara un ceai foarte gustos, cu gust dulce acrisor. Acesta se poate servi atat cald cat si rece. Si are o multime de beneficii pentru sanatate. Are un puternic efect relaxant si racoritor in tratarea afectiunilor renale si digestive.


In Egipt se prepara, din florile de hibiscus, o bautura numita karkade. Este o adevarata desfatare sa bei un pahar de karkade. Fie cald sau rece, cu zahar sau fara, este la fel de gustos si organismul nostru se bucura din plin de el, intareste sistemul imunitar, regleaza tensiunea arteriala, reduce colesterolul



Florile nu dureaza mai mult de o zi sau doua, dar fiind dese, ai impresia ca e inflorit tot timpul. Si el chiar infloreste tot timpul, daca ii sunt implinite cateva cerinte. Iubeste lumina si caldura, ii place sa fie udat des, dar fara exces si nu-i place sa fie atins. La cea mai mica atingere, bobocii, florile cad.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita si comentariile voastre!