joi, 5 noiembrie 2015

Acvariul din Tulcea

Azi vreau sa va povestesc despre Acvariul din Tulcea. O data pentru ca m-a impresionat si in al doilea rand pentru ca are si o componenta sentimentala. Cumnatul meu a participat activ la realizarea acvariilor cat si in popularea acestora. Este un mare acvarist.
Rezultatul este mai mult decat incantator.


Deschiderea oficiala a Acvariului a avut loc in 2009 si este unul dintre cele mai mari acvarii din Europa. Bazinele aflate in cadrul complexului au o capacitate de circa 150 tone de apa.




Acvariul este situat in apropierea falezei si se afla in Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii. In apropiere se afla alte doua muzee, moscheea musulmana si alte cladiri de patrimoniu, formand impreuna centrul cultural al orasului.



Acvariul este dotat cu instalatii moderne si prezinta o colectie impresionanta din 24 de specii de pesti indigeni, intalniti in Delta Dunarii si Marea Neagra, 23 de specii de pesti de recif, 8 specii de nevertebrate marine si sase specii de corali aduse din Indonezia.


Printr-un sistem de doua acvarii cilindrice, dispuse concentric, poti experimenta "traiul " printre pesti. 
Am rugat o fetita sa-mi pozeze in acest spatiu pentru a exemplifica experienta alaturi de pesti.



In cadrul Complexului Muzeal mai multe diorame prezinta viata din delta.




Vizitarea acestui muzeu este o placere si afli o multime de lucruri. Ca de exemplu am gasit informati interesante despre dropie. Stiam ca este o pasare, care a viezuit pe teritoriul Romaniei, dar care acum a disparut. Cu aceasta ocazie am aflat si ce dimensiuni impresionante avea o dropie si dintr-o diorama cum arata. 
Dropia inca se mai gaseste in zonele de sud-est ale Europei si in zonele cu o clima temperata din Asia. Este cea mai grea pasare care se poate ridica in zbor. Masculul poate ajunge la o inaltine de un metru, o lungime de 1,15 metri si o greutate de ... 18,50 kg. Interesant, nu?!


Am facut si un filmulet, sa vedeti pestisorii in miscare.



Mai multe poze gasiti aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita si comentariile voastre!