joi, 25 iunie 2015

Hotel Grivita

Hotel cu traditie in Bucuresti, acesta a fost construit in 1905. Se afla pe Calea Grivitei colt cu strada Polizu. Pana in anii comunismului a purtat numele de Hotel Bratu.
Il stia toata lumea, era aproape de gara si desi nu a avut niciodata mai mult de doua stele, era confortabil si cautat de clienti.

Dupa revolutie, din nepasare si chestiuni juridice a ajuns o ruina. 
Dar o minune s-a intamplat si azi ne putem bucura din nou de acest hotel ce si-a regasit prestanta din trecut. Este singura cladire veche ce s-a mai pastrat pe Grivita, intre Gara de Nord si strada Buzesti.
A fost restaurat si redeschis in 2014.


Oameni celebri si-au impletit viata cu existenta Hotelului Grivita si noi putem sa le povestim in continuare si totodata sa vorbim la prezent despre Hotel Grivita.
Celebra Hariclea Darclee (1860 - 1939), spranumita "privighetoarea Carpatilor" soprana ce a ingenuncheat Scala din Milano, cea pentru care Giacomo Puccini a scris Tosca si-a trait ultimii ani de viata, in saracie, aici, in acest hotel. Aici a si murit, iar Ambasada Italiei s-a ocupat de inmormantarea sa la Bellu.
Un alt nume celebru, ce si-a trait o parte din viata aici, a fost George Enescu (1881 -1955). Deoarece nu a avut niciodata o locuinta in Bucuresti, inchiria cu luna un apartament cu trei camere si pian.
In prezent, in urma restaurarii si renovarilor interioare hotelul duce traditia mai departe.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita si comentariile voastre!